توضیحات
خط مشی گذاری عمومی :مبحث خط مشی از جمله مباحث مهم علم مدیریت است که طی سه دهه گذشته به صورت جدی مورد توجه صاحب نظران قرار گرفته است.
خط مشی گذاری عمومی
خط مشی گذاری عمومی به عنوان یک دانش جوان بعد از جنگ جهانی دوم مطرح شده است. نقش اصلی دولت در جهان جدید «خط مشی گذاری عمومی» است.
دولتها که دربرگیرنده قوه مجریه، قضائیه و مقننه هستند عهده دار اصلی فرایند خط مشی گذاری عمومی اند. اما گروههای ذینفوذ، مستقیماً در فتح قدرت و اجرای آن، مشارکت نمییابند بلکه در حالیکه خارج از قدرت باقی میمانند آنرا متأثر میسازند و برآن فشار میآورند.
برخی از شرکتکنندگان در خط مشیگذاری عمومی اصلاً گروه ذینفوذ نیستند ولی اکثرا آنها را به دلیل شرکتشان در امر خط مشی گذاری عمومی گروههای ذینفوذ میخوانند.
اهمیت بحث مشارکت عمومی در بین کشورها
امروزه در بین کشورهای آزاد و دموکراتیک اهمیت، بحث مشارکت عمومی مردم در فرایند سیاست گذاری میباشد….
اداره و هدایت هر جامعه زیربنایی ترین اساس حکومتداری محسوب میگردد که هیات حاکمه هر کشور انجام آنرا بعهده گرفته است.
این امر مستلزم تدوین و ارائه اصول و چهارچوبی است که مسیر را مشخص، معین و تعریف شده نماید. خط مشیهای عمومی نحوه تخصیص منابع عمومی به هریک از بخشها و حوزهها و نحوه تعامل حکومت و دستگاه را با عموم شهروندان جامعه مشخص و تعریف مینماید( هاولت وام رامش،۱۳۸۰، ۶۲).
ابزارهای مدیریت دولتی تدوین خط مشیهای عمومی
یکی از مهم ترین ابزارهای مدیریت دولتی تدوین خط مشیهای عمومی میباشد که چارچوبی را برای سایر تصمیم گیریها فراهم میآورد.
این مسأله لزوم تاثیر گروههای ذینفوذ بر خط مشی گذاری عمومی را به عنوان یک موضوع درخور توجه در مدیریت هزاره سوم مطرح میسازد.
تعاریف و برداشتها در عمل از عموم مردم یا نفع عامه بسیار متفاوت است در واقع گروهها و دستجات مختلفی که در کشور وجود دارند و از امکانات و تواناییهای متفاوت و گاه بسیار زیادی برخوردارند.
تاثیرات قابل ملاحضه ای را بر سیاستگذاری خواهند داشت، ابزارها و روشهای متفاوت و متنوعی را به کار میگیرند و در این فرایند منافع گروه را، منافع عموم جامعه تصویر مینمایند.
هر حکومتی با تعداد بی شماری از این گروهها روبرو میباشد که عرصه خط مشی گذاری را به میدان نبردی تبدیل مینماید که قدرت بیشتر هر گروه تعیین کننده نوع خط مشیها خواهد بود. (گیوریان، مندجین، ۱۳۸۱،۲۵).
هدف از تاسیس گروهها و انجمنهای علمی
اما در این بین هدف از تاسیس گروهها و انجمنهای علمی همچنان که در اساسنامه آنها آمده است مباحث سیاسی و سیاستگذاری نیست و دیگر اینکه یک انجمن صنفی نیز محسوب نمیشوند.
اما ما با توجه به این موضوعات برآن شدیم تا بررسی کنیم که آیا این انجمنهای علمی که نخبگان علمی کشور در آنها عضو اند و ظاهرا فعالیت علمی در آن انجمن دارند.
بر فرایند خط مشی گذاری تاثیر گذارمی باشند و اگر تاثیر دارند از چه طریق میتوانند تاثیر بیشتری داشته باشند و همچنین موانعی که باعث میشوند تاثیر گذار نباشند یا تاثیر کمتری را داشته باشند .
شناسایی تا بلکه راه حلهایی که میتواند در این فرایند مشگل گشا باشد ارائه گردد پایان از زحمات استاد محترم ،آقای دکتر منوریان، آقای دکتر امیری،از همکاری آقای فرهادی که اینجانب را در تهیه و تدوین این کتاب یاری نمودند صمیمانه تقدیر و تشکر مینمایم.
موسسه پیشگامان مسیر دانش ، خدمات چاپ کتاب، چاپ کتاب دانشگاهی، چاپ کتاب انگلیسی
تبدیل پایان نامه به کتاب، … را با کیفیت بالا و به صورت تضمینی انجام می دهد.
جهت ثبت سفارش و مشاوره رایگان با شماره های ذیل تماس حاصل فرمایید
کارشناسان ما در اسرع وقت ، با شما تماس حاصل می نمایند.
۰۲۱۶۶۹۱۶۳۷۱
۰۹۱۰۹۴۹۰۷۵۳