اخذ شابک
اخذ شابک به صورت فوری توسط موسسه پیشگامان مسیر دانش انجام می شود.
شابک (ISBN)، سرنام (سرواژهٔ) عبارتِ شمارهٔ استاندارد بینالمللی کتابشمارهٔ استاندارد شناسایی بینالمللی است که به کتابهای منتشرشده منسوب میشود. این استاندارد در سال ۱۹۶۶ در کشور انگلیس توسط صنف کتابداران پایهگذاری شد.
شابک یا ISBN را در زبان انگلیسی به صورت مختصر با ISBN نشان میدهند که مخفف International Standard Book Number میباشد. پیش از این شابک یا ISBN یک کد ۱۰ رقمی بود اما در حال حاضر شابک یک کد ۱۳ رقمی میباشد. استفاده شابک یا ISBN برای فروش و کنترل انبار کتب توسط ناشران، کتابفروشان، کتابخانهها، و سایر مشترکین میباشد.

اخذ شابک
این شناسه از سال ۱۹۶۰ تا پایان سال ۲۰۰۷ دهرقمی بودهاست، و از آغاز این سال، برای افزایش دامنهٔ اختصاص شناسه، سیزدهرقمی شدهاست.
مزایای اخذ شابک
شابک به شما کمک میکند که یک کتاب را از میان کتابهای دیگر بدون آنکه به اسم کتاب، ناشر، نویسنده و یا سایر مشخصات دیگر کتاب نیاز داشته باشید از طریق این شماره بازیابی و جستجو کنید. پس از طی مراحل اولیه کتاب به هر کتاب یک شابک یا ISBN اختصاص داده میشود که از آن زمان به بعد این کد منحصربهفرد، نشان دهنده شماره شناسه کتاب خواهد بود. لازم به ذکر است شابک یا (ISBN) در قسمت شناسنامه کتاب، فیپای کتاب و پشت جلد کتاب به صورت بارکد نوشته میشود. شابک شماره ای است که در کلیه چاپ کتاب ها صورت می پذیرد مانند: چاپ کتاب دیجیتال ، چاپ کتاب شعر و رمان و چاپ کتاب انگلیسی .
شابک را در زبانهایی که از خط لاتین استفاده میکنند با سرواژهٔ “ISBN” نشان میدهند.
اخذ شابک در ایران
شابک در ایران زیر نظر مؤسسهٔ خانهٔ کتاب ایران تعیین و مدیریت میشود. نجفعلی میرزایی، مدیرعامل خانه کتاب ایران، در تیرماه سال ۱۳۹۳ اعلام کرد شابک از حالت رایگان خارج خواهد شد، که این مطلب مورد اعتراض اتحادیهٔ ناشران واقع شد.
این کد در ابتدا دارای نُه رقم بوده که کتابفروشیهای انگلیس برای فروش کتابهایشان و همچنین برای جلوگیری از گردش اضافه و کنترل راحتترِ موجودی، آن را بهکار میبردهاند؛ ولی بعداً این کد زیر نظر سازمان بینالمللی استانداردسازی به ده رقم و سپس سیزده رقم افزایش یافته تا در سطح جهان قابل کاربرد شود. این استاندارد تحت نام ایزو ۲۱۰۸ در سال ۱۹۷۴ (نهرقمی)، در ۱۹۹۷ (دهرقمی)، و پس از سال ۲۰۰۷ بهصورت سیزدهرقمی عرضه شدهاست.
هرگز نمی توان از یک شابک دو بار استفاده کرد
شابكي كه يك بار براي شناسايي يك اثر تك نگاشتي استفاده شد، هرگز نبايد براي تك نگاشت ديگري مورد استفاده قرار گيرد، حتي اگر شابك اصلي به اشتباه تخصيص داده شود. اگر ناشري تشخيص دهد شابكي به اشتباه استفاده شده است، بايد آن را از فهرست شماره هاي قابل اختصاص حذف كرده و به مؤسسه ملي شابك گزارش كند.